31 Disember 2010

SUSAH NYER NAK TIDURKAN

Pelbagai gaya & gerak atok dah buat tp tak tidur lagi Faiz...faiz. Harap janganlah faiz menyanyi lagi sampai pukul 3 pagi. Perbezaan antara kakaknyer banyak sangat. kakaknya senang semuanyer nak tidur, minum susu dan mcm2 lg. Faiz rasanya pun dah semakin kurang menangis berbanding 2 minggu lalu. Harap Faiz bila semakin besar menangisnya akan berkurangan. Aminnnn....... 

kemahiran berfikir

fik

KB secara kritis ialah kecekapan dan keupayaan menggunakan minda untuk menilai kemunasabahan dan kewajaran sesuatu idea, meneliti kebernasan dan kelemahan sesuatu hujah, dan membuat pertimbangan yang wajar dengan menggunakan alasan dan bukti.

Apakah kemahiran berfikir secara kreatif?

kecekapan menggunakan minda untuk:

  • menjana dan menghasilkan idea,

  • mencipta sesuatu yang baru, asli, luar biasa, pelbagai, dan bernilai sama ada bersifat maujud, abstrak, idea atau gagasan.

  • menerokai dan mencari makna , pemahaman dan penyelesaian masalah secara inovatif.

IKLAN & WANITA BERKAIT RAPAT

Iklan sering dikaitkan dengan wanita. Kita akan lihat apa jua iklan akan menggunakan wanita sebagai daya penarik. Kadang kala kita lihat seolaholah tidak berkaitan langsung dengan produk yg hendak dijual. Benarkah...?? kalau ada wanita cantik akan melariskan produk. Sampaikan produk lelaki pun wanita akan sama terlihat dalam iklan tersebut. Cuba anda perhatikan di litar lumba wanita litarnya memakai pakaian seksi padahal perlumbaan tersebut tiada kena mengena dengan wanita itu tadi. Mungkin kita tidak boleh menolak faktor tersebut begitu penting untuk melariskan produk tetapi berpada-padalah. Wanita juga mungkin tidak bersetuju menggunakan mereka sebagai daya tarikan untuk melariskan produk. Harap trend ini tidak akan meletakkan taraf wanita khususnya begitu rendah dimata masyarakat. 

IKLAN @ mffzone

Related Posts with Thumbnails