01 Mei 2012

anak melambangkan keperkasaan ibu bapa


berjaya, membanggakan, sihat, semua yg baik2 kt nak berlaku pd anak2 kt tp tahukah kt hakikat sebenarnya segala perwatakan anak2 kt adalah berdasarkan perwatakan kt seharian. Mungkin kt mengharapkan sesuatu impian & imiginasi yg begitu berlainan dr apa yg dipertontonkan oleh anak2 kt. kt seharusnya bangga dengan anak2 kita.

Tetapi jika anak2 kita tidak berjaya atau sebaliknya, kita tidak boleh memarahi mereka sebalik perlulah kita melihat kepada diri kita sebagai ibu bapa adakah mereka ini kita berikan pendidikan formal mahupun yang tidak formal secara sempurna ataupun mereka ini dibiarkan membuat perkara yang mereka fikirkan sesuai untuk mereka.

Oleh itu saya mengajak diri saya dan diri tuan puan marilah kita bersama-sama lebih dekat dengan mereka. Buatlah mereka rasa seperti kita sentiasa ada disisi mereka walau dlam keadaan apa sekali susah senang sentiasa bersama.

Jangan biarkan mereka lebih mempercayai rakan- rakan sebaya mereka yang kurang pengalaman. Biarlah mereka dididik dengan pengalaman yang kita telah lalui ditambah pula kasih sayang yang tidak berbelah bagi. Semoga dengan perhatian yang diberikan membuatkan mereka lebih berdisplin dan berintegriti tinggi malah akan membuatkan kita bangga memilikki mereka.

Ingat!! Merekalah lambang keperkasaan diri kita selaku ibu dan bapa mereka.
GAJI MINIMUM SEKTOR SWASTA


gaji minimum mesti kena ikut walaupun syarikat enterprise nampaknye kalau br nak open biz modal kena kira gaji minimum ni. rasa pertambahan banyak untuk modal gaji pekerja perlaksanaan gaji minimum untuk syarikat enterprise boleh dilakukan dalam tempoh 12 bulan dr tempoh pengumuman semalam.
kalau diikut pd rancangan awal terdapat pertambahan kira RM50 sehari. kena buat semakan semula rancangan biz dobi ni. xpe la !!!! 

IKLAN @ mffzone

Related Posts with Thumbnails