20 Mei 2011

Prospek GANTI PTK berkuatkuasa 1 Julai 2011

PROSPEK atau Program Bersepadu Pembangunan Kompentensi akan jadi pengganti Penilaian Tahap Kecekapan. Secara bersama Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) dan CUEPACS telah bersetuju penilaian berasaskan Kompetensi diteruskan dan diperluaskan skopnya.

Jom ikuti kupasan yang lebih lanjut bersama  chekgu Dahlia

Berhati-hati Ketika berjalan Mahupun yang berkenderaan dengan tingkap yang terbuka...Tiada perkembangan terkini mengenai kes serangan asid di KL & seremban. Polis masih lagi menyiasat individu yang bertanggungjawab keatas serangan asid tersebut. Mangsa masih kekal 24 orang.  Gambar fotofit yang dikeluarkan tidak pasti masih boleh digunakan atau tidak. Ini kerana ada individu yang sama dlm foto tersebut telah tampil ke balai polis untuk membuat laporan  dan pihak polis menyatakan individu tersebut tidak berkaitan dengan serangan asid di KL.

Pihak polis telah memberi amaran kepada orang ramai agar tidak berjalan seorang diri di tempat-tempat yang sunyi dan jika tidak boleh dielakkan pasti keadaan kita berjalan melawan arus kenderaan serta jika boleh jauh dari jalanraya.

Mungkin juga kita boleh fikirkan individu tersebut bukan sahaja boleh menyerang orang awam yang berjalan kaki tetapi orang awam yang berkenderaan dengan tingkap sisinya terbuka luas terutama apabila berhenti di Lampu isyarat. Pastikan tingkap anda dibuka dengan sedikit biar tiada ruang untuk individu tersebut mengambil kesempatan.

Biarlah kita berkorban dengan duit minyak  lebih jika tingkap kenderaan yang terbuka boleh membuatkan kita merana selamanya..........

kes ragut pun masih berleluasa hati-hati .....disekeliling anda.....

IKLAN @ mffzone

Related Posts with Thumbnails