22 Jun 2012

SENYUM & CERIA

Pasti kita rasa seronok jika kita melakukan perkara yang kita suka. Teruskanlah melakukan perkara yang membuatkan kita rasa gembira. Apabila kita gembira ia akan melahirkan perasaan positif pada diri dan meningkatkan kualiti tenaga diri kita. Semakin baik tenaga positif yang kita hasilkan dalam diri, semakin kuat menarik perkara-perkara positif yang lain kepada hidup kita.

Perkara pertama yang perlu kita lakukan ialah membuang perasaan benci, kecewa sedih dan lain-lain dalam diri kita. Apa yang perlu adalah sentiasa senyum dan ceria kerana ia akan menarik lebih banyak tenaga positif yang ada disekeliling kita sekaligus membuatkan diri kita sentiasa sihat dengan mengamalkan cara tersebut.

Jawatan kosong di LHDN

Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) merupakan organisasi pemungut cukai yang terulung sedang mencari individu yang profesional, dinamik, kreatif dan bermotivasi untuk menyertai LHDN1.

Pegawai Eksekutif (Perundangan) Gred 41 (5 Kekosongan)

Tarikh Tutup Permohonan: 25 Jun 2012 

MUAT TURUN SYARAT LANTIKAN:
http://static.jobsmalaysia.gov.my/html/jcs-resources/LHDN2012.pdf

BESIKAP TERBUKA

hari ini nak berkongsi sifat-sifat yang boleh menarik wang kepada anda yang dihasilkan oleh en amar mahmood (buku rahsia minda jutawan):

Sentiasa terbuka pada peluang kekayaan.

Anda pasti pernah menolak beberapa peluang perniagaan semata-mata sikap malas, takut dan tidak mempunyai pengetahuan berkenaan perniagaan itu.

Apabila anda kerap menutup peluang-peluang itu, minda separa sedar membaca sikap andyang tidak mahukan peluang kekayaan dan tidak mampu melihat peluang kekayaan yang berada di sekeliling anda.


IKLAN @ mffzone

Related Posts with Thumbnails