12 Mac 2011

19 MaC 2011 - Benarkah bumi dalam bahaya...?

Pelbagai andai telah dibuat oleh semua orang selepas negara JEPUN dilanda Tsunami sebagai mana di ACHEH setelah berlaku gempa bumi kuat berukuran 8.9 sr.

Fenomena terbaru yang dikaitkankan pada tarikh 19 mac 2011 ialah kedudukan bulan yang begitu hampir dengan bumi dengan jarak bulan dan Bumi sekitar 354,507 kilometer berbanding 384,403 kilometer pada hari-hari biasa.

Pada kedudukan tersebut, daya graviti bulan adalah sangat kuat dan dikhuatiri boleh mencetuskan bencana alam seperti gempa bumi, tsunami dan letusan gunung berapi. Ahli astronomi Amerika Syarikat (AS) Richard Nolle percaya pergerakan bulan itu mencetuskan bencana di Bumi.

Benarlah Sebagaimana yang diungkapkan oleh USTAZ HANAFIAH di dalam AL-KULIAH tv3 petang semalam apabila bulan dan bumi akan berada sangat dekat akan berlakulah bencana di bumi ini. 

Marilah kita sama-sama berdoa agar negara kita MALAYSIA dijauhkan dari bencana dan malapetaka yang dasyat dan sentiasa berdoa agar ALLAH melindungi kita semua.

AMINNNN......!!

IDEA BIZNIS BARU LAGI......

Nampaknya idea memang selalu datang kat kepala ..... tapi bila nak laksanakan mesti ada masalah yang timbul......pelik adakah perasan ni akan membuat segala perancangan akan tergantung.
Benar kata-kata sebilangan kekawan bukan mudah nak laksanakan ......... kalau boleh buat terus .....!!. MODAL... PERANCANGAN MELAKSANAKAN semua sudah tersedia...tp bila nak mula tenaga kerja lak nak upah sape..................................!!!
Masalah pekerja sebenar menjadi kekangan utama kerana saya tidak mahu berhenti dari bekerja makan gaji kerana biznes belum mula takut nak fokus 1 bidang takut tidak berjaya...... ADUHH........ Sedih betul....
Minat dah ada perasaan takut masih tebal........
YA ALLAH tolonglah hambamu ini demi mencapai cita-cita.....

IKLAN @ mffzone

Related Posts with Thumbnails