12 Oktober 2010

1st IMPRESION


Penampilan begitu penting untuk semua orang terutama individu yang berhadapan dengan orang ramai. Penampilan seseorang bukan sahaja diukur melalui fizikal malah melalui percakapan & gerak gaya badan individu tersebut. Tidak dinafikan berpenampilan dengan barangan mahal & berjenama akan membuatkan seseorang itu akan terpesona dengan anda tetapi perlu diingat juga budi bahasa, gaya bercakap juga memainkan peranan utama bagi menyakinkan pendengar anda. 
Kebanyakkan kaum wanita memang dikenali dengan berketerampilan malah tidak boleh dinafikan kaum wanita juga lah maju setapak kehadapan berbanding kaum lelaki dalam berpenampilan. Mungkin lelaki menganggap penampilan bukan aspek utama dalam bergaya cukup sekadar berpakaian denim sahaja & menganggap berpenampilan hanyalah untuk kaum wanita sahaja. Jangan lupa bernampilan kemas & berbudi bahasa juga adalah digalakkan di dalam agama islam. ianya menjadi sebahagian dalam keimanan seseorang.


BERPENAMPILAN KEMAS LUAR & DALAM ADALAH LAMBANG KEPERIBADIAN DIRI SESEORANG INSAN YANG BERNAMA MANUSIA

BAJET 2011 - HARAPAN AKU & ........?

15 Oktober 2010 jumaat, tak sabar rasa nak menunggu lagi 3 hari. Bajet tahun ini seperti biasa harapan aku setiap tahun mahukan bonus.! Semoga Dato' Najib mendengar permintaan aku ni (dengar ker????) bukan nak banyak sangat tetapi cukup la sekadar memuatkan dompet ku yang kosong ni. "Tak malu ker mintak macam-macam kerja malas asyik keluar minum jer" Cakap-cakap yang aku dengar dikalangan orang awam. Lantaklah, bagi aku bukan semua penjawat awam yg teruk. Aku rasa aku dah buat semua keja mengikut senarai tugas yg diberikan. Bos aku kata "kerja awak ok tp awak perlu tambah baik kerja awak" kira ok la tu kan. Jangan hampakan penjawat awam mcm aku ni yg kerja harap gaji bulan jer.

"1 malaysia: rakyat didahulukan, pencapaian diutamakan" penjawat awam jgn dilupakan'

IPHONE - 4 HASIL PENELITIAN USTAZ ZAHARUDDIN

Sy telah membaca perkongsian ilmu iPhone- 4 oleh Ustaz Zaharuddin. Penilitian yg beliau buat  sgt berguna kepada pengemar telefon bimbit terbaru & menjadi kegilaan ramai orang. Mungkin panduan yang diberikan oleh Ustaz Zaharuddin mengenai  iPHONE - 4 boleh membantu anda berfikir tentang kelebihan & kekurangan sebelum memilikki handpone tersebut.

sila klik di sini 
http://www.zaharuddin.net/senarai-lengkap-artikel/3/967-iphone4.html

HANDPHONE MAHAL TAHU GUNA @ MENUNJUK JER??

KELAKAR betul la....... harap handpone jer mahal setakat tahu sms ngan buat call jer......isyyhhhh klu mcm tu baik pakai pone yg bleh sms ngan call jer.... tu blum tanya pasal fungsi yg ada dlm pone canggih tu.
Dibekalkan manual xreti nak baca. nak setting network pun tercari kat ner siap tanya ngan org yg pki pone murah lak. Minta maaf je la mffzone sendiri pun pki pone murah jer tu cuma dengar dari kawan2 yg pki pone mahal. Mffzone pun nak pakai yg mahal tp kocek asyik bocor jer tak berani lak. Rasa2 tahun depan kot bleh pakai pone mahal xpun tahun depan lg mungkin tambah 2tahun lg kot.....isyhhhhh entah.
Handpone kat sblah ni ok tak.......?

TIPS-TIPS KEWANGAN

 5 tip kewangan :
Try to eat in, kurangkan makan di luar. selalunya kalau makan kat luar 3x ganda harga kosnya. Contoh, nak buat burger di rumah, kos hanya RM1.00. kalau beli kat gerai RM3.00. kalau pergi kerja bawa bekal, pergi keluar makan dulu siap2 di rumah, pergi mana saja, kalau makan luar cuba fikir kosnya adalah 1/3 dari harga. Amalkan tabiat berjimat- sikit2, lama2 jadi bukit 
PERTAMA; harta kekayaan boleh melalaikan, menggelapkan hati dan jadikan seseorang itu sombong & riak. KEDUA; harta kekayaan boleh membantu mereka yang susah, membangunkan agama & negara, serta menjadikan kita lebih bersyukur dgn segala kurniaan-Nya. “HARTA” tidak salah. Tetapi, ianya adalah PILIHAN & KEPU…TUSAN manusia untuk tidak memilih yang PERTAMA dan memilih yg KEDUA!
Pada hari Jumaat dijadikan ada saat mustajab; tiada seorang berdoa bertepatan dengan saat itu pasti doa diterima selagi tidak berdoa untuk kejahatan / memutuskan hubungan keluarga. Jadi amalkan surah al-Waqiah. Riwayat Ibn Mardawaih: “Surah al-Waqiah adalah surah kekayaan. Hendaklah kamu membacanya dan aj…arkanlah ia kepada anak-anak kamu.”
sebelum melaburkan atau menyimpan wang di mana-mana, pastikan kita tiada hutang seperti kad kredit. ini kerana, tiada gunanya melabur dan memperolehi katakan 10% dan pada waktu yang sama kita terpaksa membayar interest kad kredit 18%. budak-budak pun tahu kita sedang kerugian 8%. tak masuk akan bukan?
Wang bukan segala-galanya. Tetapi, Kurangnya wang akan mengakibatkan stress yang tinggi. Kurangnya wang adalah antara sebab tertinggi berlaku perselisihan faham suami isteri. Kurangnya wang menyukarkan mendapat perubatan & pendidikan terbaik untuk keluarga. Walaupun wang bukan segala-galanya, tetapi wang …adalah amat-amat penting dalam hidup!
Posted by Irfan Khairi

http://www.facebook.com/irfankhairi.fb

gambar al-qsa & masjid kubah batu rosak

AL-AQSA HAMPIR MUSNAH

بو سالم الريس /منتديات بناء
صور للهيكل المزعوم الذي يستعد الصهاينة لإقامته
KERANGKAAN BANGUNAN YANG MEREKA SANGKA MILIK AGAMA MEREKA
هذه الصورة الاولة للهيكل الذي وضعه الصهاينة قبالة الأقصي
REPTIKA GEREJA YAHUDI DIBAWA MASUK

صور للتشققات التي حدثت في أعمدة المسجد نتيجة الحفريات الصهيونية تحت المسجد
KEROSAKAN LANTAI KAWASAN MASJID KERANA KERJA PEMBINAAN TEROWONG DI BAWAH TANAH
هنا شاهد قطعان المستوطنين يتجولون داخل باحات المسجد
PENDUDUK YAHUDI BERSIAR-SIAR DI KAWASAN MASJID KUBAH BATU
صور للتشققات داخل باحات المسجد
صور للتشققات في البيوت المجاورة

IKLAN @ mffzone

Related Posts with Thumbnails