21 Jun 2012

Jawatan kosong di Bahagian Pengurusan Sumber Manusia Negeri Johor

Jawatan kosong:

Pembantu Tadbir (P/O) N17 (kontrak)

Iklan sebagaimana gambar.DARI YANG KECIL LA KITA PERLU TUNJUKKAN PENGHARGAAN......!!!

"aduh..... sikit nyer gaji bulan ni. ." "Malasla nak tengok slip gaji bukan banyak mana pun" "ko jumpa 10 sen pun ko nak amik".

Ramai orang selalu mengeluh dengan setiap sen yang mereka perolehi tetapi tahukah anda..? bahawa masih ramai lagi orang lain yang mundur dan susah untuk mendapat wang setiap hari. Cuba bayangkan jika kita berada ditempat mereka, sudah tentu kita akan menghargai setiap sen yang mengalir keluar dan masuk dalam kehidupan seharian.

Tunjukkanlah penghargaan pada wang yang kita ada, terima, jumpa atau sebagainya walaupun jumlahnya tidak sebesar mana. Menunjukkan penghargaan sebenarnya adalah tanda rasa syukur keatas wang yang ada di tangan.

Secara tidak disedari, sekiranya kita melahirkan rasa syukur pada wang yang diperolehi, ia menunjukkan kita menumpukan pada perkara yang positif ataupun kepada perkara yang diinginkan iaitu wang terus mengalir masuk kepada kita.

Semoga dengan menunjukkan rasa syukur juga tuhan akan menambah lagi rezeki yang diterima malah akan menjadikan rezeki itu diberkati.posted from Bloggeroid

IKLAN @ mffzone

Related Posts with Thumbnails